Bäst i test på fasadtvätt

EkoNyheter

Här kan du läsa de senaste nyheterna från Ekofasads nyhetsbrev EkoNyheter.

  1. Vi höjer värdet på ditt hus
  2. En specialitet: Gamla byggnader
  3. Vårt Europapatent – en kvalitetsstämpel
  4. Mässbesökare nyfikna på oss


Låt oss styla utsidan – och höja värdet på ditt hus


När Maria Tamm och hennes familj skulle sälja sin villa anlitade de oss på Ekofasad för att tvätta fasaden inför visningen. Det höjde värdet på deras hus. - Vi blev jättenöjda. Det var som en homestyling, fast på utsidan, säger Maria Tamm.

Familjen Tamm sålde sin villa strax norr om Stockholm förra året. Strax före visningen kom Maria Tamm i kontakt med Ekofasad på Fastighetsmässan, där vi berättade om vår rengöringsmetod med ultrarent vatten utan kemikalier.

- Alla hus blir ju smutsiga efter några år, men vi kände inte till att man kunde tvätta fasader på detta skonsamma och miljövänliga sätt. Vi tänkte att de som köper huset får väl måla om det. Det hade gått åtta år sen vi målade det, säger Maria Tamm.

Bara några dagar före visningen kom Ekofasads kunniga medarbetare Tobias Olsson och Johan Eriksson och rengjorde framsidan av familjens villa samt en utsatt gavel. Tobias och Johan använde husets eget kranvatten som de med Ekofasads egenutvecklade metod omvandlade till ultrarent vatten och sedan sprutade med lågt tryck på husväggarna.

- Det rann smuts när de tvättade, även på de delar vi inte trodde var smutsiga. Efteråt blev fasaderna ljusgula igen och knutarna vita, säger Maria Tamm.

Fasaden är en viktig del när man säljer ett hus och något som även besiktningsmannen tittar på. Behöver fasaden och andra saker på utsidan av huset åtgärdas blir det en extrakostnad för köparen.

- Efter Ekofasads fasadrengöring förbättrades helhetsintrycket. Det var som efter en homestyling och bidrog till att höja värdet på huset, säger Maria Tamm.

 

Spritmuseum blev "Absolut rent" med vår skonsamma tvättmetod


Gamla hus kräver varsam behandling. Det vet vi på Ekofasad som har fått förtroendet att rengöra flera ömtåliga kulturhistoriska byggnader genom åren. Vårt senaste uppdrag var att tvätta de 80 takbjälkarna på anrika Galärvarvet på Djurgården i Stockholm där nya Spritmuseum kommer att öppna i vår.

Vår tvätteknik utan kemikalier och högtryck lämpar sig speciellt för gamla ömtåliga byggnader av kulturhistoriskt värde. Vi har rengjort flera sådana, till exempel kyrkor, kulturhus på Skansen och Koppartälten i Hagaparken i Solna där vi rengjorde fasad och tak inför kronprinsessparets bröllop och inflyttning i Haga slott.

Vid totalrenoveringen av Galärvarvet på Djurgården som nu är i slutfasen fick vi uppdraget att tvätta de 80 takbjälkarna innan de målades. Galärvarvets två byggnader är från 1750-talet. Vid renoveringen har många miljöhänsyn tagits och bland annat Riksantikvarieämbetet har engagerats.

Takbjälkarna hade aldrig rengjorts tidigare och var fulla med slipdamm och innehåll höga halter av tungmetaller, sannolikt från gammal färg från båtarna, som renoverats i Galärskjulen genom seklen.

Med vårt koncept, som vi utvecklat under ett decennium, lösgjorde vi smutsen och frigjorde tungmetallerna med enbart rent vatten utan några tillsatser av kemikalier. Efter det tog vi även hand om avfallsvattnet och rengjorde det på plats så att det inte skulle förgifta marken.

 

Vårt nya Europapatent visar att vår tvättmetod är unik

Vi är mycket stolta över att vi fått Europapatent på vår rengöringsmetod för husfasader. Det visar att vår teknik är unik.

Med vårt nyvunna patent avser vi att fördubbla vår verksamhet nästa år och bli det första rikstäckande fasadrengöringsföretaget i Sverige. Detta möjliggör för oss att erbjuda våra tjänster även till större kunder som hotell-, restaurang-, bensinstations- och detaljhandelskedjor.

Den svenska marknaden för fasadrengöring består av en mängd små lokala företag där de flesta rengör husen med kemikalier. En handfull företag använder miljövänliga metoder med ultrarent vatten. Vi kommer nu att skilja ut oss som det enda företaget med patent på en miljövänlig tvätteknik. Det innebär att du är i trygga händer när du anlitar oss.

Vårt patent gäller i 16 västeuropeiska länder.

Behovet av varsam och miljövänlig fasadtvätt är stort i både Sverige och andra länder på grund av alla luftföroreningar som smutsar ned fasaderna. Varmare klimat är också en grogrund för alger och mögel som sätter sig på husväggarna och binder fukt.

Rengör du fasaden med hjälp av oss håller den betydligt längre än om du låter bli att tvätta den.

 

Mässbesökare nyfikna på vår miljövänliga tvättmetod

Nyligen deltog vi i Nordens största fastighetsmässa - Fastighetsmässa Öresund i Malmö – tillsammans med 300 av fastighetsbranschens ledande leverantörer.

I år märkte vi en attitydförändring bland besökarna. På tidigare mässor har de ställt sig frågande till varför de ska tvätta fasaderna på sina fastigheter. I år var de mer medvetna om vad fasadrengöring innebär, liksom värdet av att tvätta och de miljömässiga fördelarna med vår metod. Flera hade också varit inne på vår hemsida.

Vi hade en hörnmonter där mycket folk rörde sig. Där hade vi en hel del att göra. Bland besökarna fanns även de som kom från andra sidan av Öresund, bland annat en dansk aktör som är engagerad i bevarandet av kulturminnesmärkta hus i Köpenhamn.

Fastighetsmässan i Malmö varade i två dagar. På kvällen den första dagen åkte våra representanter till Ängelholm där vi även deltog i en lokal fastighetsmässa som i första hand vände sig till bostadsrättsföreningar.

Även där fanns ett stort intresse för vår egenutvecklade metod för fasadrengöring.

Våra kunder:

Kunder till Ekofasad

Kontakta oss

+46 8 630 20 90

info@ekofasad.se

Rissneleden 136
174 57 Sundbyberg